Zonneboilers

Een zonneboiler is ook gekend als zonneboilerinstallatie of boiler met thermische zonnecollectoren. Deze installatie zorgt op duurzame wijze voor de productie van warm water.

Een zonneboilerinstallatie verdient zichzelf op relatief korte tijd terug. Niet alleen door de toegekende premies, maar ook door de besparing van 60% op je energiefactuur voor de verwarming van warm water.

Warm sanitair water via duurzame zonne-energie

De warmte van de zon wordt opgevangen via zonnecollectors op het dak en opgeslagen in het opslagvat van de zonneboiler en kan vervolgens gebruikt worden om het sanitaire water voor bad, douche en keuken op te warmen. Thermische zonne-energie kan tevens gebruikt worden als ondersteuning voor de verwarming van de woning. Een naverwarmer of verwarmingsketel moet enkel nog bijwarmen op het ogenblik dat er onvoldoende zonlicht aanwezig is.

Een milieuvriendelijke zonneboilerinstallatie via verschillende premies

Vandaag de dag kan men nog steeds premies ontvangen van netwerkbeheerders en van sommige gemeenten, of in het geval van renovatiewerken een renovatiepremie van het Vlaams gewest.

Doom Chauffage en Sanitair is uw partner in het professioneel installeren van uw volledige zonneboilerinstallatie. De laatste jaren is de kwaliteit en het rendement van zonneboilers sterk gestegen en de prijs gedaald. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor meer informatie of een offerte voor dergelijk systeem.